'Mourinho neemt helder besluit na Ronaldo-nieuws'

Manchester United is nadrukkelijk gelinkt aan een hereniging met Cristiano Ronaldo. Zelf zou de steraanvaller Real Madrid louter en alleen willen inruilen voor zijn oude club, maar volgens The Daily Star is dit uitgesloten.

United-manager José Mourinho speelt in dit verhaal de hoofdrol. De Portugees zou de motieven van Ronaldo intern als vals bestempelen, omdat hij verwacht dat zijn landgenoot vooral op een hoger salaris aast in de Spaanse hoofdstad. Een bron rond de coach heeft dit laten weten aan het Britse medium.

Mourinho zou niet als speelbal willen dienen en heeft United geadviseerd om geen poging te ondernemen. Het is wel de vraag of hij op voldoende goedkeuring stuit, want meerdere personen binnen de club zouden staan te springen om een hereniging. Met name zijn illustere voorganger Sir Alex Ferguson geldt als pleitbezorger.

Ronaldo is beschuldigd van belastingfraude door Spaanse portretrechten ter waarde van bijna vijftien miljoen euro te verzwijgen. De stervoetballer zou in deze zaak onvoldoende vertrouwen voelen vanuit de leiding en dat terwijl het Madrileense publiek ook al niet altijd op zijn hand is. Dat zou reden zijn voor de mogelijke breuk.

Zowel Ronaldo als de herkozen Real-preses Florentino Pérez zwijgt vooralsnog over de kwestie.

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.