FC Groningen-directeur Nijland velt oordeel over trainer Faber

De zwakke competitiestart van FC Groningen (vijf punten uit vier wedstrijden) is voor directeur Hans Nijland geen reden om trainer Ernest Faber van de hand te doen, laat hij in het Dagblad van het Noorden weten.

"Een coach ontslaan op het moment dat de druk toeneemt, is uiteraard geen oplossing", meent Nijland. "Dan verwissel je sneller van trainer dan van onderbroek. Ik sta als directeur voor mijn mensen. Laat mij de klappen maar opvangen. De chemie tussen staf, spelers en directie is goed. Suggesties dat Ron Jans op de bok moet gaan zitten, kan ik ook gelijk naar het rijk der fabelen verwijzen. Dat is absoluut niet aan de orde. Hij vult zijn rol als technisch manager uitstekend in en ook zijn verstandhouding met de trainer is prima."

Wel maakt Nijland zich zorgen om trainer Faber. "Natuurlijk. De kritiek laat hem ook niet onberoerd. We hebben met mensen te maken. In het geval van Faber ook nog eens een buitengewoon aardige vent, die keihard werkt, heel transparant is en binnen de organisatie zeer geliefd is", meent Nijland, die 'continu' met hem in gesprek is. "We moeten gewoon doorgaan en de kalmte bewaren."

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.