Huntelaar: had liever dat ze me dat hadden verteld

Centrumaanvaller Klaas-Jan Huntelaar dacht in de zomer van 2016 al aan een vertrek bij zijn toenmalige werkgever Schalke 04, maar besloot er toch nog maar een seizoen in Gelsenkirchen aan vast te plakken. In het afgelopen voetbaljaar kwam hij echter mondjesmaat in actie en nu heeft hij spijt.

In gesprek met De Contractspeler zegt de spits: "Voor mijn gevoel was het een teleurstellend jaar. Ik was toen nog niet transfervrij. Het is dan wat de club wil. De club wilde dat ik bleef. Arnold Oosterveer (zijn zaakwaarnemer, red.) en ik hebben nog wel een gesprek gehad. De club wisselde weer van trainer. Ik had het al eerder bij Real Madrid meegemaakt, dat er ineens een andere manager werd aangesteld."

In Madrid kreeg Huntelaar te maken met een soortgelijke situatie. "Ze zeiden: we willen een nieuw team gaan bouwen. Dan kun je beter eieren voor je geld kiezen. Maar bij Schalke zeiden ze expliciet: nee, we gaan een nieuw team rondom jou bouwen. Daarom ben ik gebleven. De trainer maakte een andere keuze. Dat heeft hij later ook gezegd. Ik had liever dat ze me dat van tevoren hadden verteld."

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.