Lurling raakt érg graag zijn Feyenoord-mijlpaal kwijt vanavo

Anthony Lurling is degene die als laatste een doelpunt voor Feyenoord maakte in Europees verband. Dat is inmiddels al weer zo'n vijftien jaar geleden.

In 2002 trof Lurling namelijk doel in de groepswedstrijd tegen Newcastle United (2-3 door doelpunt in laatste minuut van Craig Bellamy). "Het is bijzonder om de laatste doelpuntmaker te zijn. Maar dat moet na vanavond snel over zijn. Het maakt me niet uit hoe, áls het maar gebeurt", stelt Lurling in gesprek met RTL Nieuws.

"Ik verwacht een spannende wedstrijd. Feyenoord-thuis is voor iedere club een lastige pot. Het landskampioenschap hebben ze vorig seizoen ook in de Kuip behaald", vervolgt de oud-aanvaller, die merkt dat de verwachtingen hoog zijn in Rotterdam. "Als je de begroting en salarissen van Feyenoord en Manchester City vergelijkt, dan is Feyenoord kansloos, maar met de Kuip erachter gaan de spelers vanzelf. Het Legioen schreeuwt de spelers wel naar voren.""Het zou me verbazen als Feyenoord vanavond kansloos is, al moet het wel een beetje meezitten. Met een klein beetje geluk kan Feyenoord vanavond een goed resultaat behalen. Vorig jaar wonnen ze ook van Manchester United, dus waarom zouden ze niet van Manchester City kunnen winnen?"

Tot slot gaat Lurling in op de overlevingskansen in de zware CL-poule, die gecompleteerd wordt door Shakhtar Donetsk en SSC Napoli. "Tweede worden in de poule zou financieel gezien fantastisch zijn en als ze derde worden kunnen ze zich na de winterstop nog langdurig profileren. Het zal zwaar worden, maar in de Kuip kan alles."

Reageren

1 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.


  • de Analist +195 13 Sep 2017 om 19:59
    waren de letters op???