"Cruijff nam het initiatief om mij naar Ajax te halen"

Hij kwam in 1988 naar het toen nog zeer grote Ajax, waar Kristoffer Pettersson uiteindelijk tot 98 goals in 194 wedstrijden kwam. De Zweed vertelt nu dankzij wie hij in Amsterdam belandde: Johan Cruijff.

"Wat mij het meest verbaasde, was wat er in de eerste jaren allemaal gebeurde. In het begin was er zo veel chaos. Supporters kwamen bijvoorbeeld niet naar het stadion, maar toen kwam Louis van Gaal. Het gebeurde verbazingwekkend snel in die jaren", vertelt Pettersson aan het Zweedse Lundh.

"Hij was er niet toen ik arriveerde. Maar het was Cruijff die aan Peter Larsson (destijds middenvelder van Ajax, red.) vroeg of er nog aanvallers in Zweden waren die het bekijken waard waren. Peter zei mijn naam en ze kwamen naar mij kijken. Maar ik denk dat het inderdaad Cruijff was die het initiatief nam om mij te halen."

Pettersson kwam in een elftal met onder meer Litmanen, Bergkamp en Van der Sar terecht. "We waren allemaal jong toen. Ook Frank Rijkaard, hij was een geweldige voetballer."

Reageren

4 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.


 • Mestreech +195 12 Oct 2017 om 19:53
  Was Stefan Pettersson en niet Kristoffer en Peter Larsson was toch echt een verdediger en geen middenvelder.
 • HanV +195 12 Oct 2017 om 20:21
  Was Stefan Pettersson en niet Kristoffer en Peter Larsson was toch echt een verdediger en geen middenvelder.


  Komt vast omdat ze net een bericht over ene Kid Ink gemaakt hebben. Dat is, naar ze mij net wijsgemaakt hebben, een rapper. Die schijnt dan weer K. Petterson te kennen, een speler van Heracles die over de hele wereld bekend is.
 • enigmatisch1 +195 13 Oct 2017 om 09:52
  Stefan Petterson bedoelen ze lijkt mij. Slordig en journalistiek broddelwerk!
 • Erik Bevaart +195 13 Oct 2017 om 10:12
  Stefan Petterson had al de UEFA Cup bij z´n komst naar Ajax gewonnen. Keurige, vriendelijke en sportieve speler, die altijd oog had voor een ander die er beter voorstond. Sprak al heel snel goed Nederlands. Ook daarin een voorbeeld.