"Geweldige kans om in de Eredivisie aan de slag te gaan"

Roda JC verraste afgelopen zomer met het aantrekken van Ashton Götz, die na periodes in Duitsland transfervrij was. De Duitser is dolblij met de mogelijkheid om in Nederland te spelen.

"Ik heb begrepen dat de supporters de club in de afgelopen moeilijke jaren altijd trouw zijn gebleven. Ik herken dat van mijn periode bij Hamburger SV. In de laatste zes seizoenen heeft HSV viermaal tegen degradatie gevochten. Al wordt dat in het Volksparkstadion met 60 duizend toeschouwers nog meer uitvergroot", vertelt Götz op de clubwebsite van Roda.

Hoe positief hij ook over HSV is: enkele maanden geleden werd zijn contract er plots niet verlengd. "Sterker nog: drie weken voor het einde van de competitie werd ik, samen met nog twee spelers, verbannen uit de selectie. Ik weet nog steeds niet waarom. Er dreigde opnieuw degradatie. Blijkbaar wilde de trainer een daad stellen en werd ik Bauernopfer, zoals dat in Duitsland wordt genoemd. Natuurlijk deed dat pijn. Ook omdat geïnteresseerde clubs daardoor hun bedenkingen hadden om mij te contracteren. Ik had mogelijkheden in Amerika en Polen, maar gelukkig belde Huub Stevens me op. Of ik geïnteresseerd was in een overstap naar Roda JC."

En dat was hij zeker. "Absoluut. Ik was heel blij en zag het als een geweldige kans om in de Eredivisie aan de slag te gaan. Ik heb wat spullen gepakt en ben meteen vanuit Hamburg in mijn auto gesprongen. We waren het heel snel eens over een contract. Ik ben hier heel goed opgevangen. Nederlanders zijn hartelijk en de vijf Duitsers binnen de selectie zorgden ervoor dat ik snel ben geacclimatiseerd. Binnenkort betrek in met mijn vriendin een appartement in Aken. Dan ben ik helemaal gesetteld", aldus Götz tot slot.

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.