'Jeuk tot achter mijn oksels door Van der Vaart'

Voetballer Rafael van der Vaart was afgelopen dinsdag analyticus bij de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Oranje en Zweden. Na afloop van die partij zei hij dat de KNVB geen buitenlandse bondscoach moet aanstellen. Columnist Thijs Zonneveld krijgt jeuk van dergelijke uitspraken, zo schrijft hij in het Algemeen Dagblad.

Hij zegt namelijk: "Van der Vaart is volgens mij een lieve kerel, maar van wat hij zei na Nederland - Zweden kreeg ik jeuk tot achter mijn oksels. Nóg zo'n analyticus die dweept met het verleden en gevangen zit in het spiegelpaleis dat het Nederlandse voetbal zo zorgvuldig in stand houdt. Wat Van der Vaart zei was symptomatisch voor zoveel andere gesprekken over voetbal, misschien ook wel voor de crisis in het Nederlandse voetbal in het algemeen."

Zonneveld gaat verder: "Tuurlijk, er zijn uitzonderingen (zoals Arnold Bruggink, Kenneth Perez, Kees Kwakman en Pierre van Hooijdonk - zolang hij niet over Robin van Persie hoeft te praten), maar het grootste deel van de oud-voetballers op tv zijn tegenhouders. Conservatieven. Naar-het-verleden-wijzers. Ze zetten vrijwel elke vorm van innovatie al bij het oud vuil, voordat ze er naar hebben gekeken. "

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.