Kluivert vergelijkt zichzelf met concurrent: 'Daar ben ik beter'

Ajax-trainer Marcel Keizer stelt Justin Kluivert meestal als rechtsbuiten op. Het talent speelt zelf echter liever op de linkerflank. Daar speelt Amin Younes meestal, terwijl Kluivert met David Neres op rechts moet concurreren.

"David en ik moeten allebei vechten voor onze plek", vertelt Kluivert aan Ajax Life. "We zijn allebei snel. Hij is linksbenig, ik ben vooral rechtsbenig. Dan krijg je dus andere acties. Hij is twee jaar ouder, maar voor de rest zie ik niet veel verschil. Ik speel waar ik mag spelen, maar heb in de jeugd vrijwel altijd linksbuiten gespeeld. Ik denk dat ik daar beter uit de voeten kan", aldus Kluivert.

"Ik heb daar diepte en kan met links een aardige voorzet geven. Mijn schot met rechts heb ik nog niet vaak aan de supporters kunnen laten zien, maar daar gaan ze nog wel achter komen."

Reageren

5 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.


 • mojorisin +195 13 Oct 2017 om 12:17
  Kluiver moet het vooral van zijn actie's, snelheid en diepgang hebben, daar moet hij zich op focussen.. Ik herhaal het nogmaals, Neres wil ik wel eens op links zien ipv Younes.. Een linksbenige op links en een rechtsbenige op rechts, hup, die achterlijn halen en de spits bedienen !
 • Amsterdamchampion +195 13 Oct 2017 om 12:31
  Beide laten spelen. Kluivert is sneller, scherper meer van de assists. Neres is creatiever, beter reflex,ziet bepaalde situaties beter in, is meer een goaltjesmaker/spitse typje dan een vleugelspeler. Kluivert is een goeie gozer, ja toch altijd positief. Younes, is een chagrijn....naar karakter. Neres mag iets minder dromerig overkomen maar er zit zeker wil in die gozer.
 • BHJ +195 13 Oct 2017 om 12:43
  Ik vind die grote bek wel leuk, alleen moet hij er wel een keer gehoor aan gaan geven. Aan de andere kant, hij is nog piepjong en er zit wel rek in. Hopelijk groeit hij nog een cm of 5 tot 10.
 • de Analist +195 13 Oct 2017 om 13:09
  Je moet nooit over jezelf praten,of jezelf vergelijken met anderen,dat moet je aan anderen overlaten.

  Bovendien is Neres doelgerichter dan Kluivert,die ik zelden een fatsoenlijke voorzet zie geven.
 • Jhc1978 +195 13 Oct 2017 om 14:00
  De enige die je steeds hoort over hoe goed Justin is is Justin zelf.