Supportersvereniging PSV is het zat: 'Hebben ons goed gedragen'

Supportersvereniging PSV is het zat dat fans van de club betutteld en beperkt worden tijdens het bezoeken van uitwedstrijden. Dat stelt voorzitter Harrie Timmermans in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

"Elke PSV-supporter die over twee weken FC Volendam-PSV wil bezoeken, mag bijvoorbeeld niet voor half vijf in de middag in het centrum van Volendam zijn. Ik vind dat soort dingen van de gekke. Iedere juridische basis voor zo'n maatregel ontbreekt. Het gaat ons erom dat de goedwillenden de dupe zijn van een paar kwaadwillenden, die door deze maatregelen echt niet op andere gedachten worden gebracht", vertelt Timmermans.

"PSV-fans hebben zich de afgelopen jaren in stadions goed gedragen en het geeft geen pas om 99,9 procent van de supporters te treffen met allerlei regels. (...) We willen al jaren toe naar normalisatie van de verhoudingen en vinden dat onze fans op basis van de afgelopen jaren een normale behandeling verdienen."

Reageren

2 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.


 • enigmatisch1 +195 13 Oct 2017 om 14:05
  Harrie vergist zich enorm. Uiteraard bestaat er een juridische basis om maatregelen op te leggen, zoals die maatregel van het niet in het centrum mogen komen vóór een bepaald tijdstip. Die basis is namelijk dat je een kaartje koopt voor een wedstrijd in het betaalde voetbal. Als je dat kaartje koopt, dan aanvaard je ook automatisch dat er algemene voorwaarden van toepassing zijn. Want als je die voorwaarden niet aanvaard, kun je dat kaartje niet eens aanschaffen. En in die voorwaarden staat dat dergelijke maatregelen opgelegd kunnen worden en dat je als koper van het kaartje je daar dus ook aan moet houden.

  Oftewel, er is een degelijke en solide juridische basis hiervoor.

  Dat Harrie het er niet mee eens is, dat geloof ik best wel. Maar dat is wat anders dan suggereren dat er iets juridisch niet zou kloppen. Want dat doet het wel natuurlijk.
 • HetGeweten +195 13 Oct 2017 om 20:31
  Harrie vergist zich enorm. Uiteraard bestaat er een juridische basis om maatregelen op te leggen, zoals die maatregel van het niet in het centrum moge...

  Ik snap je betoog, en dat klopt ook, van de andere kant zou het opleggen van een dergelijke regel wel verband moeten hebben met supportersgedrag uit een recent verleden. Daar is wat de PSV uitsupporters betreft geen enkele aanleiding toe, dus of zoiets in een rechtszaak stand zou houden valt te betwijfelen, het zal veel afhangen van de psychologie van de rechter zelf die zowel het één als het ander zal moeten afwegen. Wel heel jammer dat zo een maatregel getroffen wordt nu het eigenlijk kwa supportersgeweld in Nederland sterk minder is geworden, Volendam-PSV kun je nu niet echt als risico-wedstrijd bestempelen...